keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Juustosarvet

Meillä leivotaan lähes joka päivä jotain. Loppuviikosta tykkään mennä valmiiden herkkujen äärelle siskoni kahvilaan. Niitä leivonnaisia ei voita mikään. Niissä yhdistyy makuelämys ja jokainen leivos on lisäksi koristeltu viimeisen päälle ja ilo silmälle. Tulenkin niitä kuvailemaan tänne varmaan kerran jos toisenkin. Loppuviikolla, kun Mallan Makeat on auki, niin tulee käytyä vähintään pari kertaa joka viikko siellä. Se kun vielä sattuu sijaitsemaan kätevästi tässä samalla kadulla.

Mun lisäksi meidän keittiössä kokkaa ahkerasti esikoinen Camilla, joka on nyt kasiluokalla. Kotitalous on inspiroinut häntä kokkaamaan ja leipomaan myös vapaa-ajalla. Köksän kirjasta löysinkin hyvän reseptin tälle illalle.

Elämäni ensimmäiset Juustosarvet :)



Juustosarvet oli yllättävän helppoja ja nopeita valmistaa. Annoksesta tuli 16 kpl.

Tässä resepti, jos joku innostuu kans tekemään:


4dl juustoraastetta
8dl vehnäjauhoja
5tl leivinjauhetta
1tl suolaa
1dl öljyä
4dl kermaviiliä tai piimää

Voiteluun:
Kananmuna
Pinnalle:
Juustoraastetta

Sekoita jauhot, puolet juustoraasteesta, leivinjauhe ja suola.
Lisää joukkoon öljy ja kermaviili tai piimä.
Sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina kahteen osaan.
Kauli molemmat osat noin sentin paksuisiksi isoiksi ympyröiksi.
Jaa ympyrät kahdeksaan osaan taikinapyörällä.
Kierrä osat sarviksi aloittaen leveämmästä reunasta.
Voitele munalla ja ripottele päälle juustoraastetta.
Kypsennä uunissa 225' keskitasolla 10-15 min


                                                               -Hanna-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.